Pişirme
Patatesin glisemik indeksi yüksek.
Diyabetli biri patates tüketebilir mi?
Soğumuş Patates- Dirençli nişasta
Osmotik basınç hangi besinlerde var?
Reçel, Kabak tatlısı yapımında
Pektinli meyveler nelerdir?
Elma,armut
Koagülasyon için gıdalara hangi işlemler uygulanır?
Asidik madde ekleme:Et için.
Koagülasyon, eti yumuşatmak için, hangi teknikler uygulanır?
https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/eti-yumusatmak-icin-uygulayabileceginiz-5-temel-teknik-40983983
Boiling örnek?
Makarna haşlamak
Yumurta haşlamak
(yüksek sıcaklıkta)
Blanching?
Besinlerin rengi ve besin değerinin korunmasına katkıda bulunur.
Pişirmenin bitmesi için buzlu suya atılır.
Örnek:Brokoliyi haşlayıp buzlu suya atmak.
Poaching örnek?
Poşe yumurta
Stewing(kısık ateşte pişirme)?
Güveç,yahni
Simmering?
Düşük Sıcaklıkta Haşlama
Braising?
Fırında uzun süre pişirme
Etüv vapör pişirme?
Örneğin kaynayan suyun üzerine elek konur üzerine sebzeler veya balık fileto konulur.
Yorumlar
Yorum Gönder