Netflix platformunda izleyip beğendiğim yapımlar

1-OUTLANDER(YABANCI)
outlander dizisi aynı adlı kitaptan uyarlanmış 4 sezonluk bir dizi ve 5.sezonun ise henüz sadece fragmanı yayınlandı.Netflixte maalesef 4.sezon yok bu nedenle ilk 3 sezonunu  netflixten izlesemde 4.sezonu sezonluk diziden izledim ve 5.sezonu bekliyorum.
Outlanderın ilk 3 sezonu gerçekten izlediğim en güzel yapımdı ve her bölümü ayrı bir heyecanıydı ancak 4.sezonda bi tık çıtayı düşürdü.
Jamie ve Claire'ın uyumu,olayların bağlantılı olması,sürükleyiciliğiyle beni etkiledi ayrıca az çok iskoç tarihinide öğrendim diyebilirim.Hatta Jenerik müziği bile mükemmeldi.(The Skye Boat Song) bu jenerik müzik ünlü bir iskoç müziğinden esinlenerek yapılmış çokta güzel olmuş.
Jamie'yi oynayan Sam Heughan gerçekten iskoç,Caitriona Balfe ise irlandalı.
-Özet-
Jamie bir iskoç,Claire ise ingiliz ordusunda bir hemşire savaş sonrası kocasıyla gittiği iskoçyada bir taşa dokunuyor ve 200 yıl önceye gidiyor.Claire orda şifacı olarak hayatta kalıyor.Jamie ile birbirlerine aşık oluyorlar savaşlar yaşanıyor claire geri 200 yıl sonrasına hamile olarak dönüyor.20 yıl sonra jamie'nin savaşta ölmediğini öğrenince geri dönüyor.
-spoiler-diziden beğendiğim bir sahne
Brianna ve roger'ın tarihi bir yeri gezerken,oxford'da tarih okuyan roger'ın "burada kim bilir ne insanlar yaşamıştır,başlarından neler geçmiştir derken,harvardda tarih okuyan briannanın(sadece babasını mutlu etmek için o da babası gibi tarihçi olmaya yönelmiş ama kafasında soru işaretleri var)
ben hiç öyle düşünmemiştim ben hep bu kolonların nasıl ayakta durduğunu,bunları ayakta tutan kuvvetleri merak etmişimdir diyip ne yapmak istediğini anlaması ve mühendisliğe yönelmesi gerçekten hoşuma gitmişti.
-sonuç-
Kendimiz yeteneğimizi fark edip o alana yönelmeliyiz.Birilerini mutlu etmek için önce kendimizi mutlu etmeliyiz unutmayın
2-THE VAMPİRE DİARİES(VAMPİR GÜNLÜKLERİ)
Adındanda anlaşılıcağı gibi bir vampir dizisi ama sadece vampirlermi Mystic Falls denilen şehir gerçekten mistik bir şehir ve bu şehirde aklınıza gelebilecek tüm doğaüstü varlıklar var tabii ki insanlarda var.Bu doğa üstü varlıklardan bazıları:Vampirler,Orjinal Vampirler,Cadılar,Cadı Kovanları(Gemini Kovanı gibi),Kurt Adamlar,Hayaletler,Melezler,Görsel İkizler,Vampir Avcıları,Yolcular(gezginler,cadının bir değişik versiyonu)...
Nina Dobrev film boyunca Elena ve Katherina karakterleri başta olmak üzere Tatia vs. bikaç karaktere daha başarıyla hayat verdi.Diziyi izlettiren karakterlerden bence ama maalesef 6.sezondan sonra nina diziyi terk ediyor ve 2 sezon sonra dizi final oluyor final bölümünde nina tekrar diziye geliyor.
Ian Somerhalder,Damon rolünü oynayan Ian gerçek bir yetenek.Nina çıktıktan sonra diziyi Ian için izledim diyebilirim.Espirili,Kötü abi,Cool tavırlı olan damon aslında gerçek bir aşk adamı,Onun için aşk demek tutku demek,kendini tüketebileceği bir aşk veriyor Elena'ya ve aralarında inanılmaz bir etkileşim doğuyor! Biz TVD'de bunu hissettik ve bu yüzden sevdik.
Paul Vesley,Stefan ise damonın kardeşi,Stefan ve Damon salvatore ultra yakışıklı ve sempatik iki kardeşler ve ikiside aynı kıza aşıklar.
Candice King:Caroline gerçekten damon gibi diziyi eğlenceli hale getiren bir karakter.
3-THE ORİGİNALS
The vampire diariesin bir bölümünü alıp devam ettirmişler ve buda yeni bir dizi olmuş.Dizide vampirlerin atası olan ilk vampirlerin hikayesi anlatılıyor.Bu ilk vampir ailesine Orjinal Aile deniyor,normal vampirlerden bir takım farklı özellikleri var ve bu özellikler onları daha güçlü kılıyor.Klaus Mikealson bir melez yani yarı kurt adam yarı vampir ama sıradan bir melez değil orjinal bir melez çünkü oda orjinal bir vampirdi TVD'de kurt adam yanınıda açığa çıkararak bir meleze dönüştü,Klaus bol bol düşman edinmiş neyseki Abisi Elijah arkasını topluyor!Çünkü elijah onurludur bir yemin ederse asla dönmez ve kız kardeşi rebekayla birlikte klausa bir yemin etmişler "Her zaman ve Sonsuza dek"
Dizi genel olarak çok güzel hatta TVD'den daha sürükleyici bile diyebilirim.Ancak kusurlarıda var mesela Rebeka'yı canlandıran claire hot bi diziden çıkıyor bir geri giriyor,şu vücut değiştirme saçmalığı cidden hoş değildi.En azından ana üçlü hep sabitti Klaus,Elijah ve Hayley.
Ne yazıkki netfilixte sezonları eksik olan bir diğer dizide The Originials.
Klaus'un kızı hope'un büyüdüğünü görmek istiyorum sayın netflix yeni sezonları yükle lütfen!
4-The Princess Switch
Vannesa Hudgens in oynadığı bu yılbaşı filmi gerçekten çok hoşuma gitti!
Tam kıvamında,olması gerektiği gibiydi fazla söze gerek yok bence :)
-özet-
Biri prenses diğeri aşçı iki kız karşılaşır birbirlerine ikizler kadar benzediklerini görünce 1 günlüğüne yer değiştirirler ancak ikiside kendi hayatlarında değilde bu şekilde daha mutlu olduklarını görünce ömür boyu hayatlarını değişmiş olurlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSANA İLİŞKİN BAKIŞ AÇILARI VE SINIF YÖNETİMİ

Eğitimde Ahlak ve Etik ders notları