Pişirme

Patatesin glisemik indeksi yüksek.
Diyabetli biri patates tüketebilir mi?
Soğumuş Patates- Dirençli nişasta

Osmotik basınç hangi besinlerde var?
Reçel, Kabak tatlısı yapımında

Pektinli meyveler nelerdir?
Elma,armut

Koagülasyon için gıdalara hangi işlemler uygulanır?
Asidik madde ekleme:Et için.

Koagülasyon, eti yumuşatmak için, hangi teknikler uygulanır?
https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/eti-yumusatmak-icin-uygulayabileceginiz-5-temel-teknik-40983983

Boiling örnek?
Makarna haşlamak
Yumurta haşlamak
(yüksek sıcaklıkta)

Blanching?
Besinlerin rengi ve besin değerinin korunmasına katkıda bulunur.
Pişirmenin bitmesi için buzlu suya atılır.
Örnek:Brokoliyi haşlayıp buzlu suya atmak.

Poaching örnek?
Poşe yumurta

Stewing(kısık ateşte pişirme)?
Güveç,yahni

Simmering?
Düşük Sıcaklıkta Haşlama

Braising?
Fırında uzun süre pişirme

Etüv vapör pişirme?
Örneğin kaynayan suyun üzerine elek konur üzerine sebzeler veya balık fileto konulur.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSANA İLİŞKİN BAKIŞ AÇILARI VE SINIF YÖNETİMİ

Eğitimde Ahlak ve Etik ders notları