Beslenme ve Diyetetik Literatür İhtiyaçları - Üzerinde Çalışılması Gereken Konular

Hastalıklarda uygulanan  beslenme  tedavilerinin  probiyotik  ve prebiyotiklerle  desteklenmesi  bağırsak  mikrobiyota dengesizliklerini  önleyebilir.  Ancak  bu  görüşün desteklenmesi  için  daha  fazla  araştırılmaya  ihtiyaç vardır.

Gebelikte bitkisel suplemanların kullanımının güvenliği

Demir eksikliği anemisi tedavisinde doz, yan etki, uyum ve tedavi süresi gibi temel değişkenleri araştıracak düşük maliyetli, akılcı ve rastgele kontrollü çalışmalara halen ihtiyaç vardır.

İnflamasyona bağlı akut hasarların ve kronik hastalıkların önlenmesinde, diyetin yağ asit örüntüsü hakkında veriler sunacak daha fazla klinik araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

SPOR:Teorik  bilime  ve pratik saha uygulamalarına katkı sağlayacak, branşa özgü çalışmalar yapılmalıdır.

Bilişsel  sağlığın  korunmasında;sağlıklı  diyet  modelleri  tercih  edilmeli  ve  farklı kültürlere sahip popülasyonlar için ulusal beslenme rehberlerine  uyum  sağlayacak  şekilde  geliştirilerek uygulanabilirliği arttırılmalıdır.

Kahverengi  yağ  dokusu  transplantasyonu  ve  vagal sinir blokajı obeziteyi önlemeye yönelik geliştirilen güncel   tedavi yaklaşımlarıdır. Her  iki  yaklaşımın olası mekanizmalarının daha iyi aydınlatılabilmesi ve uzun dönem etkilerinin doğrulanması için insanlar üzerinde  yapılmış  daha  fazla  klinik  çalışmaya gereksinim duyulmaktadır.

T1D’li  çocuklara en uygun gece öğününün belirlenmesi, hatta ara öğün alımının  gerekli  olup  olmadığına  karar  verilmesi oldukça önemlidir. Bu konuda, özellikle de gece ve/veya  gündüz  süt  tüketiminin  glukoz  seyri  üzerine etkisi ile ilgili karşılaştırmalı çalışmalar yapılmalıdır.

Kırmızıbiber Tüketiminin Gastrointestinal Sistem üzerine etkileri

Turunçgil  meyvelerinden  olan  bergamot ve ekstraktları ile yapılan çalışmalarda bergamotun statin  grubu  ilaçlara  benzer  etki  göstermesi  ile kan  lipid  parametrelerinde  olumlu  etki  göstererek kullanılan ilaç dozlarında ve gözlenen yan etkilerde azalma  sağlayabilecek  olması  ümit  vericidir  ancak diğer  ilaçlar  ile  potansiyel  etkileşimi  hakkında yeterli   bilgi   bulunmamaktadır.Bu   bileşenlerin olumlu  terapötik  etkilerinden  bahsedebilmek  için biyoyararlanımın  optimize  edilmesi,  farklı  ilaç grupları üzerindeki etkisinin araştırılması ve tek bir turunçgil  flavonoidinin  ya  da  kombinasyonlarının etkili dozlarının belirlenebilmesi için daha kapsamlı çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır

Tuz alımının değerlendirilmesindeki güçlük tuz alımı ile ilgili çalışmaların sınırlılığıdır.

 .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSANA İLİŞKİN BAKIŞ AÇILARI VE SINIF YÖNETİMİ

Eğitimde Ahlak ve Etik ders notları