Bilişim Teknolojileri----IPv4

 

A sınıfı ıp adresini Milli Eğitim Bakanlığı gibi büyük ağa ihtiyaç duyan lar kullanır.

C tipini biz kişisel bilgisayarlarımızda kullanırız.

Bir ağ üzerindeyken, interneti kullanarak veya başka bir ağ kaynağına eriştiğinizde ve el ile bir kimlik vermezseniz, bir Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP) sunucusu, bu ağda otomatik olarak size benzersiz bir kimlik vermekten sorumludur. ağa bağlan. Bu kimlik, genellikle 192.168 gibi başlayan bir IP adresi olarak adlandırılır. Bir iş yerinde, DHCP sunucusu genellikle sunucu adı verilen ayrı bir bilgisayardadır. Bir ev kurulumunda veya küçük bir ofis kurulumunda (SOHO), DHCP sunucusu Router tarafından dahili olarak yönetilir.

Bir sebepten dolayı ağa olan bağlantıyı kaybederseniz, elbette sisteminiz otomatik olarak bir IP adresi almak için bir DHCP sunucusu bulamaz. Dolayısıyla, bu durumda Windows, 169.254 ile başlayarak kendisine otomatik olarak bir IP adresi atar. Bu prosedür Otomatik Özel İnternet Protokolü Adresleme (APIPA) olarak adlandırılır.

Bunun olması için genel neden, bir IP adresi için istek gönderdiğinizde DHCP sunucusunun yanıt vermemesidir. Bu nedenle, genellikle, Yönlendiricinizin veya Kablosuz Erişim Noktanızın tarafında bulunur. Bazı durumlarda, bu sorunun nedeni de Windows'un kendisine atfedilmiştir. Windows zamanında uygun bir IP adresi alamıyorsa, APIPA protokolünde hareket ederek, kendisini 169.254.0.0 IP'ye atayacaktır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSANA İLİŞKİN BAKIŞ AÇILARI VE SINIF YÖNETİMİ

Eğitimde Ahlak ve Etik ders notları