FOSFOR


Kalsiyumun vücudumuzda en çok bulunan mineral olduğunu biliyoruz.Peki 2. sırada kim var?Fosfor!

Genelde proteinden zengin besinler fosfordan da zengindir.

Hamurun mayalanması fosforun biyoyararlılığının artmasını sağlar.

Diyette etin çok olması fosfor alımını arttırırken kalsiyum alımını azaltır.

Sebze ve meyvede kalsiyum daha fazladır.

Sütte kalsiyum ve fosfor dengeli olduğundan emilimleride yüksektir.

Fosfor açısından anne sütünün biyoyararlılığı inek sütünden fazladır.

Süt,meyve ve sebzenin diyette yeterli olması fosfor dengesini sağlar.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSANA İLİŞKİN BAKIŞ AÇILARI VE SINIF YÖNETİMİ

Eğitimde Ahlak ve Etik ders notları